یک بوسه و انتقال 80 میلیون میکروب
یک بوسه و انتقال 80 میلیون میکروب - آبی روز
- یک بوسه و انتقال 80 میلیون میکروب - آبی روز
اختصاصی آبیروز: تحقیقات جدید نشان میدهد یک بوسه تنها یک بوسه نیست بلکه در عین حال فرصتی است برای انتقال میلیونها میلیون میکروب!
تحقیق جدید پژوهشگران هلندی نشان میدهد که یک بوسه لب با لب یا به اصطلاح عموم فرانسوی که 10 ثانیه به طول انجامد میتواند تا 80 میلیون میکروب میان 2 نفر منتقل کند. و زوجهایی که معمولا هر روز یگدیگر را میبوسند درنهایت ناقل میکروبهایی مشابهای خواهند بود.بوسیدن صمیمانه زوجها که در 90 درصد فرهنگها مرسوم است معمولا با تماس کامل زبانی و تبادل بزاق یکدیگر همراه خواهد بود.
هدف این تحقیق مطالعه میزان دقیق اثر بوسیدن در انتقال میکروبهای دهانی نبوده است بلکه محققان به دنبال فهمیدن این موضوع بودهاند کدام دسته از زوجها میکروب های دهانی مشترکی دارند که درنهایت مشخص شد آن دسته از زوجینی که بیشتر یگدیگر را میبوسند تشابه میکروبهای دهانی آنها نیز بیشتر است.پیشنهاد آبیروز: مواظب بیماری بوسیدن باشید!
در قسمتی از این تحقیق محققان از21 زوج درخواست کردن تا یک نفر آنها قبل از بوسیدن یکدیگر نوشیدنیهای پروبیوتیکی که حاوی باکتری بودند مصرف کنند. سپس نمونه های گرفته شدهی قبل و بعد از بوسه زوجین و مقایسه آنها با یکدیگر انتقال 80 میلیون میکروب را نشان داد.
البته این اشتراک میکروبی درواقع سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. با تبادل بزاق درواقع زوجین باکتریهایی به یکدیگر منتقل میکنند که ممکن است در آینده با آنها مواجه شوند از اینرو بدن یکدیگر را در برابر عفونتهای میکروبی احتمالی آتی مجهزتر میکنند. همچنین تشابه میکروبی سبب میشود تا هر دو آنها دربرابر عفونت های مشابه واکنش بهتری نیز نشان دهید.
پژوهشگران همچنین دریافتند که میکروبهایی که بر روی زبان افراد وجود دارند نیز در میان زوجین نسبت به افراد غریبه شباهت بیشتری دارد.بر طبق اطلاعات منتشر شده میکروبهای دهان نقش بسیار کوچکی در بدن ایفا میکنند:زبان محل زندگی بیش از 700 نوع باکتری است این درحالیست که بدن محل زندگی بیش از 100 تریلیون میکروارگانیسم است که در انجام وظایفی مانند مبارزه با بیماریها و هضم موادغذایی به بدن کمک میکنند.
پروفسور «ریمکو کورت» سرپرست این تیم تحقیقاتی می گوید چنین تحقیقاتی میتواند در آینده به درمان بیماری های میکروبی کمک کند.این مطالعه در مجله «میکروبیوم» منتشر شد.